vrijdag 27 november 2020

wit brood uit de romertopf

Vanmorgen brood gebakken in de romertopf in de oven van het nieuwe fornuis. Er kunnen wel 4 of meer romertopfs in. 

Deeg gemaakt van:
500 gaan tarwebloem
1 zakje gist
10 gram suiker
25 gram roomboter
325 gram lauw water

Laten kneden in de BBM, dit duurt 14 minuten bij de mijne.
Daarna in een bebloemde bak met een douchemuts afgedekt ongeveer een uur in de vensterbank laten rijzen. 
Daarna de lucht eruit geduwd een 20 minuten laten rusten. 
Gevormd en in de met bakpapier beklede romertopf gedaan.  
Een half uur in de vensterbank laten rijzen. Ingesneden en de romertopf in de koude oven gezet.  De oven op 225 (alleen boven/ onderwarmte) en toen de oven op temperatuur was(bij mij na ongeveer 20/25 minuten) de deksel van de romertopf afgehaald en de oven terug gezet naar 200.
Nog een 15 minuten laten bakken.

Gelijk uit de romertopf halen en af laten koelen op een rooster. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten