Deze week staat Spanje centraal, ons favoriete vakantie land.
Pollo al Ajillo ( kip met knoflook)
Ingrediƫnten:
4 eetlepels bloem
Spaans Paprika poeder
Zout
Peper
1 grote kip in 8 stukken (of 8 grote kippenpoten)
6 eetlepels olijfolie
12 grote, gepelde en gehalveerde tenen knoflook
450 ml kippenbouillon
4 eetlepels witte wijn (niet te zoet)
2 takjes verse peterselie (+ extra voor de garnering)
1 takje tijm (+ extra voor de garnering)
1 laurierblad
Zeef de bloem op een groot bord, meng de paprikapoeder en het peper en zout erdoor. Haal de kippenstukken door de bloem en schudt ze af.
Verhit de olie in een pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook ongeveer 2 minuutjes en haal ze dan met een schuimspaan uit de pan. Laat op keukenpapier uitlekken.
Doe de stukken kip in de pan, bak ze aan 1 kant 5 minuutjes, draai om en aan de andere kant ook 5 minuutjes. Neem de kip uit de pan.
Giet de olie af, doe de kip, knoflook, wijn, bouillon en kruiden erin en stoof ongeveer 20-25 minuten op laag vuur.
Neem de kip uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.
Laat het vocht in de pan inkoken tot ongeveer 300 ml, haal de kruiden eruit, voeg eventueel na proeven nog zout en/of peper toe en schep het over de kip.
Garneer met de extra kruiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten