Pagina's

maandag 3 september 2012

kaas-uienbroodjes

Ingrediƫnten:

Deeg voor 500 gram brood (van broodmix of zelf maken met meel en gist)
4 grote uien in ringen
200 gram geraspte kaas
peterselie
theelepel sambal
eventueel klein blikje tomatenpuree


Bereiding:

Maak het deeg en laat het rijzen (ongeveer een uur), kneed het weer goed door en rol het uit tot een dunne vierkante lap. Leg de lap op een theedoek of een vel bakpapier.
Terwijl het deeg rijst, bak je de uien in een klein beetje olie en voeg je er de sambal aan toe.
Bestrijk de lap met een klein beetje olijfolie (en eventueel met de tomatenpuree) en strooi er geraspte kaas over.
Daaroverheen de uien verdelen en de lap met behulp van een theedoek of bakpapier oprollen tot een stevige rol.
Snijd er plakken van 1 1/2 tot 2 cm dik van en leg die op de bakplaat. Laat een half uur tot 3/4 uur rijzen.
strooi er dan nog wat kaas en peterselie over en bak ze in de oven.




3 opmerkingen:

  1. Heb ze nu 2 maal gemaakt en iedereen vindt ze zalig!
    In plaats van tomatenpuree, smeer ik een rode pesto op het deeg.
    Is ook erg smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is ook een lekker idee, ga ik volgende keer ook proberen, kijken wat ze er hier van vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het lijkt mij ook een lekker verjaardagshapje..

    BeantwoordenVerwijderen