Nou vind ik zelf gekochte eierkoeken echt niet lekker, dus ik dacht we proberen het.
Ingrediënten:
100 gram bloem
100 gram suiker
2 eieren
Zakje vanille suiker
Citroenrasp
Snufje zout
Theelepel bakpoeder.
Mix de eieren met de suiker goed luchtig in een minuut of 4.
Voeg de citroenrasp zout en vanille suiker toe.
Zeef de bloem er in en vouw dit er voorzichtig doorheen, niet meer mixen anders raak je de luchtigheid kwijt.
Maak plus minus 14 gelijke hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Niet te dicht bij elkaar want ze lopen uit.
Bak 10/12 muntjes tot ze licht goudbruin zijn en laat ze afkoelen op een rooster.
Ik was aangenaam verrast door de smaak. Echt lekker. Wel dezelfde of hooguit de volgende dag opeten. Dat was hier geen probleem. Ik had de buren ook bedeeld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten