200 gram bloem
100 gram donkere basterdsuiker
150 gram zachte roomboter
Zakje vanille suiker
Theelepel kaneel
Theelepel gemalen kruidnagel
Verder nodig:
Kerst uitsteekvormpjes
Deegroller
Meng eerst de droge ingrediënten goed door elkaar. Kneed er vervolgens de boter door.
Maak een bal van het deeg en laat dit in plastic folie in de koelkast een uur rusten.
Verdeel het deeg in 4 stukken en rol steeds 1 stuk uit op een bebloemd werkvlak.
Verwarm de oven op 160 graden onder/ boven warmte.
Steek de figuurtjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Ik had met deze hoeveelheid mijn grote (90 cm) bakplaat vol, dus bij een normale oven zul je 2 bakplaten kunnen vullen.
Bak ongeveer 15/20 minuten.
Let op, de koekjes worden pas bros als ze uit de oven zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten