Pagina's

vrijdag 18 januari 2013

Rode Uien chutney

Ik ben dol op uien in al zijn facetten, dus ook regelmatig op zoek naar recepten met uien om uit te proberen. Dit is er eentje die goed bevallen is.

Ingrediƫnten:


    *3 rode uien
    * 1 teentje knoflook
    * 2 eetlepels olijfolie
    * 2 theelepels bruine basterdsuiker
    * 2 eetlepels balsamico-azijn
    * zout en peper
Bereiding:

Pel de uien en knoflook. Snijdt de uien in halve ringen en de knoflook in stukjes. Verhit de olie en fruit de uien met knoflook op een laag vuur in 15 minuten zacht.

Voeg de basterdsuiker en balsamico-azijn toe en laat het mengsel 10 minuten zachtjes inkoken tot het vocht verdampt is. . Haal de pan van het vuur en laat de chutney afkoelen. Breng het op smaak met zout en peper.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten