Pagina's

vrijdag 2 november 2012

Kippelevertjes met ui en paprika

Al een hele tijd niet meer gegeten, doe er hier niemand een plezier mee, behalve mezelf. At het samen met mijn moeder nog wel eens.

Ingrediƫnten:

1 ui
1 paprika (ik vind rood het lekkerste )
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter
350 gram schoongemaakte kippenlever
Snufje gedroogde tijm of nog liever wat takjes verse tijm
Zout en Peper


Snijd de ui in dunne ringen en de paprika in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie en de boter in een groet koekenpan. Bak de uien en paprika op een matig vuur een minuut of 10 tot de uien zacht en goudbruin zijn. Bak de laatste minuut de knoflook mee.

Voeg de kippenlever toe en strooi er zout en peper over. Bak 5-7 minuten, niet roeren, maar af en toe schudden met de pan. De levertjes moeten bruin van buiten en roze van binnen zijn.
Strooi er voor het serveren de tijm over.

Eet smakkelijk!

Tip: Wat spekblokjes even uitbakken en op het laatst toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten