De culinaire uitspattingen van een moeder van een druk gezin met alles wat daar bij komt kijken. Leuk dat je een kijkje op mijn blog neemt, ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat en/of volger wilt worden!
Pagina's
▼
vrijdag 5 oktober 2012
Herfst Cake
Het weer is er echt naar, hoewel het buiten de herfst ook vast wel lekker smaakt.
Ingrediënten10 bitterkoekjes 0,5 deciliter amaretto of rum of als je zonder alcohol wilt melk 150 gram zachte boter 150 gram bruine basterdsuiker 3 eieren 150 gram zelfrijzend bakmeel 100 gram gepelde walnoten poedersuiker 1 theelepel kaneelpoeder 2 peren zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC. Hak de koekjes in stukken, doe ze in een kom en schenk het vocht erover. Mix in een kom de boter met de suiker. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Zeef de bloem en mix het met een mespunt zout en het kaneelpoeder door het beslag. Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Schep de peren en koekstukjes door het beslag. Schep het beslag in een ingevet cakeblik en verdeel de noten erover. Bak de cake in ca. 80 minuten middenin de oven gaar. Prik met een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Strooi er ruim poedersuiker over voor het aansnijden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten