Pagina's

maandag 1 oktober 2012

Duitse kwarktaart


Nodig:
Voor de bodem: 50 g suiker
100 g boter of margarine
150 g meel

Voor de vulling:
750 g kwark
150 g melk (ongeveer)
150 g suiker
  60 g maizena
    6 eigeel
    6 eiwit
Geraspte citroenschil (hoeft niet pere maar is wel lekkerder)
1 Pakje. Vanillesuiker (evtl. 50 g Rozijnen)

Je begint met de bodem.
Van de suiker, de boter en het meel een mooi glas deeg maken en enkele uren te rusten leggen in de koelkast.
daarna deeg uitrollen en in een grote springvorm bakken op 200 graden tot hij mooi bruin is.

Nu de vulling.
Eerste het eiwit stijf kloppen met de helft van de suiker.
De rest van de suiker met de citroenschil en eigeel , kwark, melk en maizena gladroeren.
Als de kwark wat waterig is moet je wat minder melk nemen.
Het eiwit voorzichtig door de massa scheppen.
Indien gewenst kun je rozijnen op de bodem leggen en daaroverheen de kwarkmassa scheppen. Ik schep de rozijnen meestal door de kwark.
De taart baken op 220 graden en na een kwartier ongeveer de taart langs de rand even lossnijden om zo te voorkomen dat hij barst tijdens het bakken.
Zet de oven nu op 190 graden en bak te taart af, zo'n 60 minuten.
Eventueel tussentijds even afdekken met bakpapier om te voorkomen dat de bovenkant te bruin wordt.
Om te voorkomen dat de taart na het baken instort moet je het bakproces tussentijds 2 keer 5 minuten onderbreken (als de taart zo'n 3 cm over de rand komt) als de taart klaar is laat 'm dan na het baken eerst even een beetje zakken voordat je 'm uit de vorm haalt en op een rooster verder laat afkoelen.

Superlekker en niet al te zoet!
Lijkt ingewikkeld maar het wijst zich eigenlijk vanzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten